До момента през програмата са минали 340 варненци. Специалистът препоръчва на

...
До момента през програмата са минали 340 варненци. Специалистът препоръчва на
Коментари Харесай

Специалист към МБАЛ Св. Анна: Зад невинното хъркане нощем може да се крие коварно заболяване!


До момента през програмата са минали 340 варненци. Специалистът предлага на всеки да откри време с цел да се погрижи за здравето си, защото зад почтеното похъркване вечер може да се крие рисково заболяване. 

В профилирания кабинет 30 минути са задоволителни на медиците, с цел да открият съществуването на нараснал риск от обструктивна сънна апнея.

Изследването не се поема от Здравната каса, само че жителите на община Варна могат да се погрижат за този проблем безусловно гратис, с помощта на общинската стратегия за профилактика на сънна апнея, която за трета поредна година обезпечава финансово тестванията. Желаещите могат да се запишат за профилактичните прегледи на тел. 052 821 375 всеки ден от 8 до 15 часа. 

" Програмата е за предварителна защита и профилактика на сънната апнея, тъй като това като заболяване бива диагностицирано единствено и единствено с проучване полисомография. Целта на нашата стратегия е да идентифицираме пациенти, които в бъдеще имат риск от развитие на сънна апнея. В взаимозависимост от индикаторите, които ние следим, преценяме в каква тенденция да насочим пациента, дали ще се изчака или ще се предпише оперативно или консервативно лекуване.

Ние следим за прекъсване на дишането по време на сън или така наречен апноични паузи, както шумно дишане и хъркане. Това са нещата, които изострят най-вече вниманието не толкоз на пациентите, колкото на техните близки. Сънната апнея е мултифакторно заболяване. Факторите могат да бъдат анатомични, психични и неврологични, по тази причина и метода е многофункционален. Затова разнообразни експерти се занимават с този проблем, в това число и персоналните лекари би трябвало да обръщат внимание на своите пациенти. Тази болест води до хипертонична болест, наднормено тегло и ред други здравословни проблеми.

За страдание сме цялостен организъм и всяко едно заболяване води след себе си куп " другари ", които да добавят цялата картина. При хепортонията хората първоначално може въобще да не допускат, че имат високо кръвно. Започва една уморяемост и унесеност денем. Това са нещата, които карат пациентите да потърсят лекарска помощ. Интернет е един от най-достъпните способи за набиране на информация и когато хората намерят там информация за казуса си, схващат, че не е за занемаряване. Трябва да се питаме за какво съм изтощен заран, за какво се събуждам постоянно, за какво качвам килограми и не мога да ги смъква?

След като бъде диагностицирана сънната апнея или евентуален висок риск за развиването й, ние можем да помогнем с хирургични способи. Това е единствения метод за промяна на една анатомия. Тези хирургични способи са разнообразни. При нас се практикува потреблението на радиочестотна хирургия и способ посредством скалпел.

Самолечението и ненаблюдаването при деца изключително може да докара до нарушен гликемичен надзор и наднормено тегло. От там повишение равнищата на кръвната захар. Когато едно дете не спи и не бодърства качествено, това му нарушава нервно-психическото развиване. Затова е доста значимо децата да спят добре. Децата би трябвало да се следят, тъй като има други болести, които имат същите признаци ", показа експертът.

Какво още сподели доктор Благовеста Спасова, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР